"Suočavamo se sa nekoliko problema u vezi sa operacijama"

Oslobodioci potpomognuti vojnicima SAD koji se bore za teritoriju pod kontrolom Islamske države u Siriji, priznali su da se suočavaju sa teškoćama.

Izvor: Beta

Nedelja, 17.03.2019.

17:21

Getty images

Oni su naveli i da su usporeni u nadiranju zbog mina, tunela i velikog broja žena i dece koja su ostali u gradu.

"Suočavamo se sa nekoliko problema u vezi sa operacijama", potvrdio je portparol Sirijskih demokratskih snaga Kino Gabrijel novinarima izvan grad Baghuz, u Deir ez-Zoru.

On je naveo su ekstremisti postavili veliki broj mina i eksplozivnih naprava kao i da ima tunela i skloništa pod zemljom, koja teroristi se koriste za napad i branu.

Bitka za hvatanje ekstremista u poslednjem "zrnu" teritorije koje drže u istočnoj Siriji, počelo je u septembru prošle godine, što je dovelo do egzodusa civila iz područja.

U nedelju su viđene desetine muškaraca i žena kako šetaju opkoljenim kampom ekstremista u Baghuzu, dok ih borci Sirijskih demokratskih snaga posmatraju s brda u blizini.

Gabriel je naveo da je 29.600 ljudi napustilo Baghuz od januara, a među njima i pet hiljada boraca-ekstremista, mnogo više nego što su prvobitno procenili da ih ima.

AP navodi da su Sirijske demokratske snage i kurdske vlasti koje upravljaju severoistokom Sirije zabranile novinarima, u poslednjih nekoliko dana, da intervjuišu evakuisane iz Baghuza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: