Izvedeni svi demonstranti iz RTS-a, ponovni pokušaj upada

Policija je izvela sve učesnike protesta, uključujući i lidere SZS Dragana Đilasa i Boška Obradovića, iz zgrade RTS, javlja izveštač Tanjuga s lica mesta.

Izvor: Beta

Subota, 16.03.2019.

20:42

Izvedeni svi demonstranti iz RTS-a, ponovni pokušaj upada
FOTO: TANJUG/ TANJA VALIC/

Neki od njih su pokušali ponovo da uđu, ali im nije dozvoljeno.

Prethodno, predstavnik MUP-a je zamolio lidera Dveri Boška Obradovića da pozove ljude da sami mirno izađu, prenosi Blic.

Policija je napravila živu ogradu ispred RTS i ne dozvoljava učesnicima protesta da uđu u zgradu.

Obradović je demonstratima, međutim, rekao da ne pružaju otpor policiji, ali da se ne razilaze.

On je u međuvremenu, prema snimku N1, pozvao demonstrante da sve snimaju telefonom.

Načelnik beogradske policije Milan Stanić rekao je večeras liderima opozicije da napuste zgradu Radio televizije Srbije.

Građani prethodno pokušali da blokiraju izlaz iz zgrade i doneli montažne ograde i kliznu kapiju do dvorišta RTS kako bi zatvorili ulaz.

U zgradi Radio televizije Srbije predsednik pokreta Dveri i jednog od lidera Saveza za Srbiju Boško Obradović verbalno se sukobio sa predstavnikom policije.

Načelnik beogradske policije kazao je Obradoviću da policija ne želi da upotrebi silu prema građanima, ali da neće dozvoliti ugrožavanje zgrade ili napad na zaposlene javnog servisa.

On je apelovao na Obradovića da izađe iz zgrade i razgovara sa građanima koji su ostali ispred, kako bi se "spustila lopta".

Obradović je pregovarao sa urednikom Zoranom Stanojevićem da ih puste u program, bilo da je u pitanju dnevnik ili neka druga emisija.

U zgradi RTS-a su bili i Dragan Ðilas, Zoran Lutovac, Marko Bastać, Marinika Tepić…

Obradović je ranije pozvao građane da se okupe oko RTS u Takovskoj i poručio da će "večeras" osloboditi RTS.

“Razići se nećemo, bićemo ovde sve dok nam se ne omogući da se uključimo u program. Šta je problem da nas puste da gostujemo dva minuta Dnevniku”, rekao je Obradović.

Jedna od organizatorki protesta Jelena Anasonović je, na opasku jednog od urednika da ne mogu tako nasilno da ulaze rekla da su "vrata bila otvorena".

Učesnici protesta gađali su jajima zgradu Javnog servisa. Nakon toga su, predvođeni Obradovicem, ušli u prostorije RTS-a.

Hodnike su izlepili trakama i poručili da ce se uključiti uživo u program.

Prethodno su najavili da ce na dva sata blokirati RTS kako bi, kao i prošlog puta, održali improvizovani "Dnevnik slobodne Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: