Trampov veto, "lopta vraćena" Kongresu

Američki predsednik Donald Tramp stavio je veto na rezoluciju Kongresa SAD.

Izvor: Tanjug

Petak, 15.03.2019.

22:13

Trampov veto,
Foto: Tanjug/AP/Evan Vuèi

Tom rezolucijom bi bio blokiran njegov pokušaj da proglašenje vanrednog stanja iskoristi kako bi dobio sredstva za izgradnju zida na granici sa Meksikom.

Ovim potezom Tramp je "vratio loptu" Kongresu gde se očekuje da će Predstavnički dom ponovo odlučivati o tome, najverovatnije 26. marta, u pokušaju da premosti predsednikov veto, preneo je Rojters.

Predstavnički dom Kongresa koji kontrolišu demokrate, kako se očekuje, neće imati dovoljno podrške da premosti veto, koji je Tramp sada prvi put upotrebio u svom mandatu, navodi Rojters.

Američki Senat, u kome su većina republikanci, usvojio je u četvrtak rezoluciju o ukidanju vanrednog stanja na granici SAD i Meksika koje je predsednik SAD Donald Tramp proglasio u februaru.

Pošto je prošlog meseca istu rezoluciju usvojio i Predstavnički dom Kongresa, u kome su demokrate u većini, Tramp je juče najavio da će iskoristiti pravo veta da bi je blokirao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: