Već viđeno? Stabilizator aviona bio u "čudnom" položaju

Pronađeni deo stabilizatora srušenog aviona "Etiopian erlajnsa" bio je u sličnom, čudnom položaju kao i kod aviona kompanije "Lajon air" srušenog prošle godine.

Izvor: B92

Petak, 15.03.2019.

16:27

Već viđeno? Stabilizator aviona bio u
EPA-EFE/STR

Ovo je saopštio etiopski tim istražitelja, koji je stigao u Pariz, gde se trenutno pregledaju crne kutije, preneo je Rojters.

Pozicija stabilizatora koji pomera horizontalni rep aviona će pomoći da se ustanovi da li je avion prilikom uzletanja nekontrolisano pomerao "nos" prema zemlji.

U poslednjih šest meseci srušila su se dva aviona tipa boing 737 maks 8.

U nesreći od desetog marta kada se srušio avion Etiopian erlajnsa život je izgubilo 157 osoba, a u nesreći iznad Javanskog mora kada srušio se boing 737 maks 8 avio-kompanije "Lajon" poginulo je 189 osoba.

Avio-kompanije širom sveta prizemljile su avione tipa boing 737 maks 8, dok se ne otkrije uzrok pada aviona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: