Tači optužuje Radoičića, Đurić optužuje Tačija i Veseljija

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da iza ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića stoji "šef kriminala na severu Kosova i Metohije" Milan Radoičić.

Izvor: Tanjug

Petak, 15.03.2019.

09:42

Tači optužuje Radoičića, Đurić optužuje Tačija i Veseljija
Foto: Tanjug / Sava Radovanoviæ

On je istakao i da je istraga pokazala da je Beograd naručilac ubistva, prenose prištinski mediji.

"Sve indicije kosovskih bezbednosnih organa vode do organizatora atentata na Olivera Ivanovića", rekao je Tači u Debatnoj zoni, izveštava Gazeta metro.

Prema njegovim rečima, za Kosovo je ključno da se Ivanovićevo ubistvo rasvetli.

"Za državu Kosovo je od vitalne važnosti da se to ubistvo rasvetli, a sve ukazuje i tragovi vode do aktuelne vlasti u Beogradu i činjenice da je naredila Ivanovićevo ubistvo. Ceo svet treba da zna tu činjenicu", kazao je Tači.

Prištinski mediji dodaju da je Milan Radoičić poznat kao lider Srba na severu i šef kriminalnog miljea koji sarađuje s paralelnim srpskim strukturama i da je poznat po veoma dobroj koordinaciji sa Vladom u Beogradu.

Tužilaštvo Kosova je za Radoičićem izdalo poternicu jer je osumnjičen da je Ivanovićev glavni ubica.

Radoičić je poznat i kao osoba vrlo bliska aktuelnom kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju, čak i da ga posećuje u njegovom kabinetu, prenosi Zeri.

Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018. u Kosovskoj Mitrovici, sa šest metaka u leđa.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da ima sve više potvrda da iza ubistva jednog od lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića stoje kosovski predsednik Hašim Tači i predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji i sadašnje vlasti u Prištini.

"Sve smo sigurniji da Tači, Veselji i sadašnje vlasti u Prištini stoje direktno iza ubistva Olivera Ivanovića i očekujem da će naši istražni organi uskoro biti u prilici da pruže više podataka o ovom slučaju, jer to je nešto što ceo svet treba da zna", naveo je Ðurić u saopštenju za javnost.

On je istakao da "Srbija nikome ne preti i, za razliku od Prištine, poštuje sve svoje građane, a Srbi na Kosovu i Metohiji svakako ne treba da brinu zbog Tačijevog zveckanja oružjem", jer će se država Srbija na odgovoran način starati o njihovoj budućnosti i bezbednosti.

"Tačijeva puška je prazna, baš kao što je lažna i prozirna njegova gluma želje za nastavkom dijaloga s Beograda, koja traje jedva koliko i sastanci sa stranim predstavnicima. Prištinske pretnje su pravo lice njihove politike. Duge cevi, pritisci, antcivilizacijske takse, stotine napada na Srbe bez kazne, to je njihova politika - politika prošlosti", rekao je Ðurić.

On je dodao da će, nasuprot tome, Srbija nastaviti da se bori za budućnost svih svojih građana, uključujući i građane na Kosovu i Metohiji, bez obzira na prebivalište, veru i nacionalnost.

"Borićemo se i za budućnost i bolji život naših građana Albanaca u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa, koji nikada u centralnoj Srbiji neće biti nepoželjni i diskriminisani onako kako su nepoželjni i diskriminisani Srbi na Kosovu i Metohiji od strane prištinskog režima", zaključio je Ðurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: