Ministar na saslušanju: Rekao sam da imam te informacije

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić je u Tužilaštvu BiH saslušan povodom izjave da poseduje informacije da Hrvatska u Bosni i Hercegovini vrbuje vehabije.

Izvor: B92

Petak, 15.03.2019.

14:38

Ministar na saslušanju: Rekao sam da imam te informacije
Ilustracija: Thinkstock

Mektić je posle saslušanja rekao da ostaje pri svemu što je ranije rekao.

"Zašto Tužilaštvo nije reagovalo u ranijim slučajevima? Nije ovde suština da se utvrdi šta se stvarno događalo, suština je da se zaštite prijateljsko-rodbinske veze između pojedinih tužilaca i aktera ove priče. Da je Tužilaštvo imalo nameru, učestvovalo bi u svakom slučaju", kazao je ministar bezbednosti BiH, prenela je regionalna N1 televizija.

Prema njegovim rečima, uloga obaveštajne službe nije samo da prikuplja informacije i podatke, već i da predupredi i spreči svaki pokušaj da bilo koja strana obaveštajna služba prodre u BiH.

Govoreći o ispitivanju u Tužilaštvu BiH, Mektić je naveo da se diskutovalo i o generalnom konzulu Hrvatske u Tuzli Ivanu Bandiću, kao i o novinaru Mati Đakoviću, koji je vozio automobil diplomatskih tablica koje pripadaju hrvatskom konzulatu.

"Rekao sam da imam informacije i da sam video određene fotografije, gde je unazad nekoliko meseci Mato Đaković vozi to vozilo. On kaže da je to vozilo uzeo od Bandića, jeste uzeo, juče ga prepisao kad je sve to provaljeno", naveo je Mektić.

On je naveo da se „diplomatsko vozilo na određen način tretira kao teritorija zemlje kojoj pripada“.

"A vi date Mati Đakoviću da voza diplomatsko vozilo, pa može u njemu raditi šta hoće i kako hoće", kazao je Mektić.

Tužilaštvo BiH formiralo je predmet kako bi se utvrdile sve okolnosti i navodi izneti u medijima o obaveštajcima iz Hrvatske, koji su navodno vrbovali pripadnike selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH.

Sigurnosna agencija Hrvatske odbacila je te tvrdnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: