Podgorica: Ponovo odloženo izlaganje završnih reči

Izlaganje završnih reči u slučaju pokušaja terorizma je i odloženo nakon što je novopostavljeni advokat Branke Milić tražio vreme da pripremi slučaj.

Izvor: B92

Petak, 15.03.2019.

13:35

Podgorica: Ponovo odloženo izlaganje završnih reči
Ilustracija: Thinkstock

Milićevoj se sudi u odsustvu nakon što je u novembru napustila sudnicu i utočište našla u Ambasadi Srbije u Podgorici.

Božo Milonjić, novi advokat koji je juče po službenoj dužnosti određen Branki Milić, zatražio je da se zbog složenosti spisa predmeta, današnje ročište odloži kako bi mogao da pripremi završnu reč.

Suđenje je odloženo i prethodna dva dana nakon što je sudija Suzana Mugoša odbila da u ovoj fazi postupka uvrsti u dokaze nove snimke koje je dostavilo Specijalno tužilaštvo i advokati odbrane.

Na snimcima Tužilaštva krunski svedok potvrđuje da se u Crnoj Gori planirao državni udar dok na snimcima advokata on to negira i navodi da je iskaz u sudu dao pod pritiskom.

Snimci su objavljeni u pojedinim medijima a ne zna se odakle potiču, gde su nastali niti je moguće proveriti njihovu autentičnost.

U međuvremenu su pojedini advokati napustili suđenje nezadovljnji odlukom sudije a ona je pozvala optužene da imenuju nove branioce, ukoliko to žele jer u ovoj fazi postupka nije zakonski obavezno da imaju advokate.

Optužnicom su obuhvaćena dvojica ruskih državljana za koje Tužilaštvo tvrdi da su agenti ruske obaveštajne službe GRU-a Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, devet srpskih državljana, lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević i Mihailo Čađenović, vozač DF-a.

Optužnicom su obuhvaćeni srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević.

Srbija je odbila izručenje Ristića i Bogićevića i njima se sudi u odsustvu.

Postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi se posebno kao i protiv Branke Milić koja je u novembru samoinicijativno napustila suđenje nezadovoljna nalazom veštaka koji je procenjivao njeno zdravstveno stanje i odlukom Suda da odbije njegovo izuzeće i utočište našla u Ambasadi Srbije u Podgorici, gde se još nalazi.

Oni se terete da su u noći poslednjih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, 16. oktobra 2016. godine, planirali upad u Skupštinu, hapšenje ili likvidaciju tadašnjeg premijera Mila Đukanovića i nasilnu smenu vlasti, sa ciljem da se Crna Gora spreči da uđe u NATO.

Suđenje se nastavlja 19. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: