Ostavka na sve funkcije: "Povlačim se iz politike"

Dragoljub Simonović, predsednik opštine Grocka i funkcioner SNS, osumnjičen da je naložio paljenje kuće novinara Žig info, podneo je ostavku na sve funkcije.

Izvor: Tanjug

Petak, 15.03.2019.

15:43

Ostavka na sve funkcije:
Ilustracija: Thinkstock

"Želim da obavestim javnost da podnosim ostavku na sve funkcije, kako u stranci, tako i u opštini, na čijem sam čelu bio u tri navrata, još od 2005. godine. Takođe, želim da podsetim srpsku javnost da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno. Ja jesam osumnjičen, ali ne i osuđen", naveo je u sapštenju dostavljenom medijima.

Kako kaže, svoju istinu će dokazati pred institucijama Srbije koje su jedine nadležne da kažu da li je kriv ili nije.

"Povlačim se iz politike jer ne želim da se moje ime besprizorno i svakodnevno koristi zarad političkih obračuna sa SNS i to strankom, čija me partijska knjižica, da vas podsetim, nije zaštitila od suočavanja sa nadležnim organima koji me sumnjiče za krivično delo", kaže Simonović.

Dodao je još i da ne želi da njegovu porodicu i stranačke kolege u javnosti linčuju Đilas i Jeremić.

Simonović je osumnjičen da je naložio paljenja kuće novinara Milana Jovanovića.

Simonović je uhapšen 25. januara a pritvor mu je ukinut 7. marta nakon što su ispitani svi predloženi svedoci u istrazi.

On će se braniti sa slobode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: