"Putuj, anđele" FOTO

Građani Banjaluke i članovi grupe "Pravda za Davida" ispratili su danas iz Banjaluke posmrtne ostatke Davida Dragičevića.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.03.2019.

17:40

Foto: EPA-EFE/Vladimir Stojkovic

David će sutra biti sahranjen u mestu Viner Nojštat, blizu Beča, gde živi Davidova majka Suzana Radanović.

Automobil s posmrtnim ostacima Davida Dragičevića napustio je danas po podne BiH, na graničnom prelazu Gradiška.

Okupljeni građani ispratili su Davida rečima "Putuj, anđele" i pesmom "Klinac iz geta", koju je David napisao kada je imao 16 godina i koja je postala himna pokreta "Pravda za Davida".

Posmrtni ostaci ubijenog 21-godišnjeg mladića ekshumirani su pre dva dana na Novom groblju u Banjaluci na zahtev roditelja.

Mladićev otac Davor Dragičević ranije je rekao da ne želi da telo njegovog ubijenog sina počiva u "zločinačkoj državi". Članovi grupe "Pravda za Davida" su najavili da će nastaviti borbu za istinu i pravdu u slučaju ubistva Davida Dragičevića.

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo telo nađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je smrt nastupila slučajno, a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen, silovan i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: