Dva Palestinca ubijena u nasilju na Zapadnoj obali

Dva Palestinca ubijena su izraelskom vatrom u dva odvojena incidenta na Zapadnoj obali, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja.

Izvor: B92

Sreda, 13.03.2019.

00:23

Dva Palestinca ubijena u nasilju na Zapadnoj obali

Izraelska vojska je rekla da su vojnici ubili jednog 37-godišnjaka koji je krenuo prema njima s kuhinjskim nožem, opisavši to kao pokušaj napada kraj vojnog punkta u gradu Hebronu.

Otac ubijenog Favzi Šeaki je porekao da je njegov sin Jaser pokušao bilo koga da ubode tim nožem. Kasnije danas su palestinski zvaničnici su rekli je jedan 23-godišnjak, Muhamed Šahin, ubijen tokom sukoba s izraelskim vojnicima u selu Salfitu. Izraelska vojska nije odmah komentarisala ovaj incident.

Od 2015. Palestinci su ubili više od 50 Izraelaca uglavnom nožem, ali i oružanim napadima i nalećući na njih vozilima.

U isto vreme izraelske snage ubile su više od 260 Palestinaca. Izrael tvrdi da su većina bili napadači ali su Palestinci ginuli i u sukobima s vojnicima tokom demonstracija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: