Pompeo: Kim da održi reč

Državni sekretar SAD Majk Pompeo pozvao je Severnu Koreju da ispuni obećanje i prekine program razvoja nuklearnog naoružanja.

Izvor: B92

Utorak, 12.03.2019.

21:29

Pompeo: Kim da održi reč
Foto: Tanjug/AP/Andrew Harnik

Jonhap prenosi da je Pompeo to kazao u intervjuu američkoj TV stanici "KRIV Foks 26 Hjuston", u gradu Teksasu u kojem učestvuje na konferenciji o energetici.

Pompeo je rekao da mu je severnokorejski vođa Kim Džong-un u najmanje šest navrata rekao u razgovoru licem u lice da pristaje na denuklearizaciju.

"Sada treba da shvatimo kako da to izvedemo, kako da to postignemo. Naš cilj je da Amerika bude bezbedna, da štitimo Južnu Koreju i Japan od te pretnje. A pritom se nadamo da može da stvorimo svetliju budućnost i severnokorejskom narodu", naveo je Pompeo.

On je podsetio da se Kim obavezao na denuklearizaciju na prvom samitu s američkim predsednikom Donaldom Trampom, koji je zauzvrat obećao da će raditi na "svetlijoj budućnosti" i "stabilnosti i bezbednosnim aranžmanima" na Korejskom poluostrvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: