"Bako, zadaviću se dok dođem kući" VIDEO

Fekalne vode predstavljaju jednu od najvećih komunalnih poteškoća sa kojom se suočavaju brojne sredine u Srbiji.

Izvor: B92

Utorak, 12.03.2019.

18:54

Screenshot/O2

Drastičan primer lošeg rešavanja problema otpadnih voda dolazi iz Novog Bečeja, gde meštani s oboda grada trpe velike posledice zbog nemogućnosti lokalne samouprave da ovu situaciju reši.

Blindirani prozori, osim propuštanja svetlosti u domove Novobečejaca, i nemaju drugu funkciju. Provetravanje prostorija ne dolazi u obzir.

"Rano jutro dok ne svane jedino da provetrite stan, inače je smrad užasan", "Šteta što kamera ne može da snimi ovo, miris je nesnosan", kažu meštani..

Kada su videli kamere O2 televizije stanovnici Ulice Miloja Čiplića opkolili su nas, očekujući da smo baš mi njihova slamka spasa

"I kad je pet stepeni i nula smrdi, ja ne znam šta će biti kada bude 35 stepeni kada ta voda počne da isparava", "Deca idu sa maramicama na ustima dok voze biciklo od škole do kuće i kažu "bako, zadaviću se dok dođem kući", žale se meštani.

Pokušavajući da reše nešto što je godinama bilo uzrok nesnosnog mirisa u ovom delu grada opštinari su napravili još veću muku ovih ljudi:

Sav talog ovog grada zadržava se na periferiji, najviše zbog lošeg projektnog rešenja

U opštini Novi Bečej ne negiraju da problem postoji. Iako danas nisu mogli pred kamere, kažu da se uprkos velikoj investivciji trude da problem reše. Sve u svemu, lopta je ponovo u dvorištu lokalne samouprave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: