Sinđelić kod Marića govorio sve suprotno od onoga na sudu

Svedok saradnik Specijalnog tužilaštva u slučaju pokušaja terorizma Aleksandar Sinđelić kazao je da nije bilo planirano nasilje u Podgorici na dan izbora 2016.

Izvor: Beta

Utorak, 12.03.2019.

15:01

Sinđelić kod Marića govorio sve suprotno od onoga na sudu
screenshot

On je naveo da je to trebalo da bude "običan protest podrške opoziciji".

Sinđelić je u emisiji "Ćirilica" na televiziji Hepi izneo tvrdnje suprotne onima koje je kazao na suđenju.

Upitan da li je svestan da u emisiji priča suprotno od onoga što je rekao na suđenju odgovorio je potvrdno.

"Posle ove emisije, ja mogu da odem u šumu da sečem drva i tamo će verovatno doći da me uhapse", kazao je Sinđelić.

Upitan zašto je to uradio, Sinđelić je kazao da "ne želi da jedan Srbin, drugar Bratislav Dikić, sedi u zatvoru, da ostali Srbi tamo sede zbog politike".

Sinđelić je , između ostalog, rekao da novac, 125.000 evra koje je podelio optuženima, nije služio za kupovinu oružja i finansiranje terorizma nego da bi nacionalisti, koji su došli u Pogoricu da protestuju protiv ulaska Crne Gore u NATO, imali novca za put, smeštaj.

Sinđelić je u emisiji "Ćirilica" rekao i da su Šišmakov (Eduard) i Popov (Vladimir), za koje Tužilaštvo tvrdi da su agenti GRU, tražili od njega da u Podgorici "napravi lep skup, da traže izbore te da nisu razgovarali o ubistvu Mila Đukanovića".

U slučaju pokušaja terorizma završeno je izvođenje dokaza i ostalo je samo iznošenje završnih reči, nakon čega će sudsko veće kojem predsedava sudija Suzana Mugoša izreći presudu.

Iznošenje završnih reči će početi 13. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: