Etiopska TV: Nađene crne kutije srušenog aviona FOTO

Etiopska nacionalna televizija objavila da su pronađene crne kutije "boinga 737 MAX", koji se srušio u nedelju ujutro svega šest minuta nakon poletanja.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.03.2019.

11:30

Etiopska TV: Nađene crne kutije srušenog aviona FOTO
Foto: Tanjug/AP

"Uređaj sa tehničkim podacima leta i onaj koji registruje razgovore u pilotskoj kabini sa leta ET302 pronađeni su", saopštila je avio-kompanija na svom Tviter nalogu.

U avionu "Etipijan erlajnsa", na letu iz Adis Abebe ka Najrobiju bilo je 157 ljudi, 149 putnika i osam članova posade. Niko nije preživeo, a u avionu su bili putnici iz čak 33 države. Među njima i jedan državljanin Srbije, koji je imao i pasoš UN.
Foto: Tanjug/ AP
Do sada se ne zna tačan uzrok pada novog aviona, koji je u Etiopiju stigao u novembru 2018, ali je avio-kompanija "Etiopijan erlajns" jutros saopštila da je iz predostrožnosti doneta odluka da se svi avioni "boing 737 MAX" u toj zemlji prizemlje, do okončanja istrage.
Foto: Tanjug/AP
Za sada je poznato jedino da je pilot, odmah po poletanju sa aerodroma u Adis Abebi počeo da prijavljuje da ima tehničke probleme, zbog čega je zatražio hitan povratak na aerodrom. Šest minuta od poletanja avion se srušio.
Foto: Tanjug, AP
Crna kutija za kojom se tragalo od trenutka nesreće danas je našena, saopštila je državna TV koja je navela i da su stručnjaci uspeli da je osposobe, tako da se sada čekaju podaci iz nje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: