Prizemljeni svi avioni "boing 737 MAX"

Avio-kompanija "Etiopijan erlajns", nakon pada njenog aviona u kom je bilo 157 ljudi, saopštila da prizemljuje celokupnu flotu "boinga 737 max".

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.03.2019.

07:32

Prizemljeni svi avioni
Foto: Tanjug/AP

Podsetimo, etiopski putnički avion, marke "boing 7373 max" sa leta ET 302, koji je poleteo iz Adis Abebe ka Najrobiju, srušio se u nedelju ujutro svega šest minuta od poletanja. Kako su saopštili zvaničnici "Etiopijan erlajnsa" svi ljudi koji su bili u njemu, 149 putnika i osam članova posade, poginuli su.

Na konferenciji za medije takođe je saopšteno da je pilot, čim je poleteo, počeo da prijavljuje da ima tehničkih problema zbog čega je tražio hitno vražanje na aerodrom s kog je poleteo.

Kompanija "Boing" saopštila je da je primila vest o avionskoj nesreći, a "Ethiopijan erlajns" je doneo odluku da prizemlji cxelokupnu flotu "boinga 737 MAX8", iako su te letelice, kao i ona koja se srušila, tek nedavno stigle u Etipiju i to potpuno nove.

"Iako još uvek ne znamo tačan uzrok pada, morali smo da donesemo odluku da prizemljimo deo naše flote, kao dodatne mere predostrožnosti", saopšteno je iz te avio-kompanije.

Prema podacima sajta "Flajtradar24", "Ethiopijan erlajns" poseduje četiri "737 MAX 8" aviona, ne računajući onaj koji se sručio u nedelju ujutro.

Zbog nesreće u Etiopiji i Kina je odlučila da bude na oprezu, pa je iz Pekinga naređeno svim kineskim avio-kompanijama da suspenduju sve letove "boinga MAX 737", preneo je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: