Šta Kolinda kaže o slučaju ministarke bez dozvole

Ministarka regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, koja je upravljajući vozilom bez važeće dozvole, udarila u devojčicu, nije podnela ostavku.

Izvor: B92

Nedelja, 10.03.2019.

13:35

Šta Kolinda kaže o slučaju ministarke bez dozvole
Foto: EPA-EFE/ Christophr Petit Tesson

Taj slučaj za predsednicu Kolindu Grabar Kitarović predstavlja pitanje "moralne i etičke" odgovornosti jedne zvaničnice i građanke.

Ministarka regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac nije imala važeću vozačku dozvalu u trenutku kada je automobilom naletela na 10-godišnju devojčicu, koja je u nesreći zadobila teže povrede, podseća Hina.

Iz hrvatske vlade poručili su da ministarka Žalac nije podnela ostavku, niti se u Vladi o tome razgovaralo. "Reč je o nesreći kakva se svakome može dogoditi", poručili su iz vlade i potvrdili da je premijer Andrej Plenković s njom razgovarao telefonom.

Ministarka je nakon posete devojčici u osječkoj bolnici izrazila žaljenje zbog nesreće i izvinila se javnosti jer je propustila da produži vozačku dozvolu.

Devojčica je u subotu po podne uspešno operisana i, rečeno je u osječkoj bolnici, ne bi trebalo da ima posledica.

Nakon nesreće u hrvatskoj javnosti se pokrenula rasprava o tome da li ministarka treba da podnese ostavku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: