Vulin: Neodgovorni potezi Prištine pretnja miru u regionu

Neodgovorni i ratoborni potezi Prištine pretnja su miru i bezbednosti u čitavom regionu, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Izvor: B92

Subota, 09.03.2019.

17:57

Vulin: Neodgovorni potezi Prištine pretnja miru u regionu
Foto: Tanjug / Filip Krainèaniæ

Vučlin je to rekao na sastanku u okviru Konferencije izaslanika odbrane Republike Srbije, održanom u Domu Garde na Topčideru.

On je istakao da platforma prištinskih vlasti, koja je usmerena na prekidanje svakog dijaloga, stvara nikada težu poziciju za postizanje rešenja, saopštilo je resorno ministarstvo.

"Svako kome je stalo do mira i do Srba na Kosovu i Metohiji, mora biti zabrinut. Vojska Srbije će ispuniti svako naređenje svog vrhovnog komandanta", istakao je u svom izlaganju ministar Vulin, koji koristi vikend odsustvo, kao i svi pripadnici rezervnih snaga na obuci, a u ponedeljak će zauzeti svoje mesto u jedinici u kojoj služi.

Sastanku su, pored ministra Vulina, prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.

Izaslanici odbrane Republike Srbije na službi u Belgiji, Kini i SAD, izložili su teme koje se bave kretanjima tih država na međunarodnoj sceni i perspektivama njihovih odnosa prema Srbiji.

Direktor Vojnoobaveštajne agencije brigadni general Zoran Stojković uručio je ministru odbrane i načelniku Generalštaba Plaketu za izuzetnu saradnju i doprinos radu Vojnoobaveštajne agencije. Osim Plakete, ministru Vulinu uručena je i statua prvog srpskog vojnog izaslanika majora Konstantina Milovanovića.

Konferencija, koja se održava deveti put, postala je tradicionalni okvir za okupljanje izaslanika odbrane na pet do šest radnih dana u toku godine i prilika za analizu njihovog rada i davanje smernica za budući rad.

Izaslanici će biti u prilici da razgovaraju i sa predstavnicima drugih državnih organa do 12. marta, do kada Konferencija traje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: