Milićeva: Dezinformacije iz Rusije o NATO bombardovanju

Direktorka CEAS Jelena Milić kaže da Kremlj, "Sputnjik" i njihovi saradnici sistemski šire dezinformacije o događajima koji su prethodili NATO bombardovanju.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.03.2019.

16:36

Milićeva: Dezinformacije iz Rusije o NATO bombardovanju
Screenshot

Kako tvrdi, oni šire dezinformacije i o ključnim dešavanjima tokom agresije i posledicama po zdravlje građana i životne okoline.

Milićeva navodi i da urednica Sputnjika u Srbiji Ljubinka Miličić falsifikuje njene stavove i izvrće smisao navoda CEAS o bombardovanju SR Jugoslavije.

Dodaje da je cilj takvih kampanja, pored profesionalne diskreditacije, i finansijsko i vremensko iscrpljivanje, odvlačenje od redovnog posla i otežavanje nalaženja saradnika.

"Interesantno je da je velika većina napada na nas ili onih koji ih šalju vrednosno i ideološki prokremaljski nastrojena", navela je Milićeva i podsetila da je njena organizacija nedavno dobila preteća pisma.

CEAS je, uoči obeležavanja dvadesetogodišnjice NATO bombardovanja, objavio i publikaciju "Iz Rusije bez ljubavi - real lifetime case study based on a true story".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: