Hilari odustala: Ne kandidujem se

Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton (72) izjavila da se neće kandidovati za predsednika 2020. godine, ali je poručila i da "nigde ne ide".

Izvor: Tanjug

Utorak, 05.03.2019.

08:07

Hilari odustala: Ne kandidujem se
Foto: Tanjug/AP

Klinton je u intervjuu koji je objavila njujorška tv stanica "Njuz 12" rekla da ne planira novu kampanju, ali da to ne znači da se povlači iz politike. "Nigde ne idem. Nastaviću da radim, govorim i zalažem se za ono u šta verujem", poručila je Klinton, koja je kao kandidat demokrata izgubila na predsedničkim izborima 2016. od Donalda Trampa.

Klinton je navela da je "duboko zabrinjavaju stvari koje se dešavaju u zemlji".

Kako prenosi AP, Klinton je navela da je razgovarala sa nekoliko demokratskih kandidata koji se nadmeću za nominaciju i da im je rekla da "ništa ne uzimaju zdravo za gotovo, iako postoji duga lista pravih problema i neispunjenih obećanja" Trampove administracije.

CNN je u januaru, pozivajući se na tri izvora, objavio da Hilari Klinton nije zatvorila vrata ambicijama da još jednom pokuša da se kandiduje za predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: