"Sve vlade mogu da odu, ali Bondstil ne"

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji izjavio je da će pasti svaka Vlada Kosova koja dovodi u pitanje odnose sa SAD i opstanak vojnog kampa Bondstil.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.03.2019.

14:51

EPA/VALDRIN XHEMAJ

"Sve vlade mogu da odu, ali Bondstil ne. Nijedna vlada ne može da dovede u pitanje svete odnose sa SAD. Videli ste da sam se ja povukao iz ove rasprave i sramota me je kako tretiramo naše građane", kazao je Veselji na otvaranju Centra za inovacije i preduzetništvo u južnoj Mitrovici.

"Ne može se tako. Mi imamo obaveze, imamo Ustav i zakone. Građani i institucije Kosova brane suverenitet i teritorijalni integritet naše zemlje", rekao je.

Veselji je dodao da će Kosovo Srbiji odgovoriti "onako kako zaslužuje, kako sa tarifom tako i reciprocitetom".

"Neki su to shvatili suviše lično. Niko ne može sam braniti Kosovo. Treba znati da se Kosovo najbolje brani zajedno. Mi političari imamo odgovornost prema vama gradjanima, Ustavu i zakonima koji su na snazi. Suverenitet Kosova je ono što je sveto", rekao je Veselji.

Veselji je prvi visoki kosovski zvaničnik koji je potvrdio medijske navode da su tokom nedavne posete Kosovu, visoki zvaničnici SAD zaduženi za nacionalnu bezbednost, najavili mogućnost zatvaranja kampa Bondstil kao sankciju za protivljenje premijera Ramuša Haradinaja da ukine ili suspenduje takse od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: