Nastavak prekinute sednice Skupštine grada Beograda

Sednica Skupštine grada Beograda, koja je počela 25. februara, pa je prekinuta i odložena za sedam dana, biće održana danas.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 04.03.2019.

07:10

Nastavak prekinute sednice Skupštine grada Beograda

Sednica, na čijem je dnevnom redu rebalans gradskog budžeta, kao i izbor novog gradskog urbaniste i zaštitnika građana, odložena je za sedam dana zbog toga što materijal nije dostavljen odbornicima po Poslovniku, na vreme. Rebalans budžeta predvidja izdvajanje 35 miliona evra za nabavku novih vozila za GSP "Beograd" i subvencije za "Gradsku čistoću".

Pred odbornicima će se naći i odluke o dodeli naziva Ulice Dobrice Ćosića i Ulice Milorada Ekmečića, o parku "Branko Parać Relja" na Savskom vencu, kao i o utvrđivanju naziva ulica i drugih delova naseljenih mesta na Paliluli i Čukarici.

Predložene su i odluke o podizanju spomenika Miri Trailović i Jovanu Ćirilovu, kao i spomenik-memorijala "Zašto".

Predsednik gradskog parlamenta Nikola Nikodijević je ranije za Tanjug izjavio da se rebalans budžeta radi samo iz jednog razloga, zbog novih izdvajanja od 35 miliona evra za nabavku novih vozila za GSP "Beograd".

Kako je pojasnio, plan je da se u narednih šest meseci nabave nova vozila, kako bi se poboljšao kvalitet usluge i komfor gradjana koji koriste gradski prevoz. Na dnevnom redu će se naći i nekoliko predloga planova detaljne regulacije, kao i predlozi o izradi još nekoliko takvih planova.

Odbornici će odlučivati i o konverziji potraživanja Grada Beograda po osnovu neizmirenih izvornih i ustupljenih javnih prihoda u trajni ulog u kapitalu privrednog društva HK "Krušik" a.d. Valjevo.

Razmatraće i predlog programa "Ambrozija kao zdravstveni rizik, monitoring i suzbijanje ambrozije sa neuredjenih površina u gradu u 2019. godini". Odbornici će po skraćenom postupku, odlučivati o razrešenju i imenovanju direktora i v. d. direktora u pojedinim gradskim preduzećima i ustanovama, o razrešenju i imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora u pojedinim gradskim preduzećima i ustanovama.

Na sednici će se raspravljati i o izmeni i dopuni Odluke o stalnim manifestacijama u oblasti kulture od značaja za grad Beograd, kao i o izmeni i dopuni Odluke o dodeli poklona i nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o promeni osnivačkog akta ustanove kulture "Vuk Stefanović Karadžić", izveštaj o radu Kancelarije za mlade za 2018. godinu, kao i izveštaj o radu Službe za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki za 2018. godinu.

Odbornici će biti upoznati i sa informacijom o sprovedenom postupku za izbor partnera radi osnivanja zajedničkog privrednog društva za rekonstrukciju i upravljanje objektima JP "Sava centar".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: