Vulin: Vojska spremna, zna Haradinaj da se Vučić ne plaši

Ministar odbrane Aleksandar Vulin upozorio je Ramuša Haradinaja da bi se njegov eventualni pokušaj ulaska s vojskom na sever KiM završio apsolutnim neuspehom

Izvor: Tanjug

Nedelja, 03.03.2019.

09:42

Vulin: Vojska spremna, zna Haradinaj da se Vučić ne plaši
Foto: Tanjug, arhiva

On je naveo da bi se dogodilo "bežanje i rasulo".

"Nekažnjeni terorista Haradinaj želi da ponovi zločine za koje nije kažnjen. Zna Haradinaj da ga se (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić ne plaši, kao što zna da bi njegov pokušaj ulaska vojskom na sever KiM završio bežanjem i rasulom", naveo je Vulin u saopštenju za javnost.

Kako prenosi u saopštenju Ministarstvo odbrane, on je, reagujući na pretnje da će "vojska Kosova" biti tu ako Srbija dođe do granice, ocenio da zato Haradinaj "čini sve da bi izazvao sukobe za koje bi okrivio Srbiju i doveo tuđu decu da ginu za njegove ciljeve".

Vulin je dodao da "svi u međunarodnoj zajednici koji podržavaju Haradinaja i koji su spremni da svoje državljane pošalju da se bore za Hardinajevo bogatstvo i slobodu treba da znaju da 2019. nije 1999. i da se svet nepovratno promenio".

"Srbija više nije ni slaba, ni sama kao što je tada bila. Građani Srbije mogu da budu spokojni, Vojska Srbije je sigurna i spremna da ispuni svako naređenje vrhovnog komandanta i zaštiti mir i bezbednost", istakao je srpski ministar odbrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: