Indija: Rusija bi mogla da utiče na Pakistan

Rusija bi mogla da izvrši uticaj na Pakistan kako bi primorao Islamabad da se izbori sa terorističkim grupacijama koje se nalaze na njenoj teritoriji.

Izvor: B92

Subota, 02.03.2019.

12:29

Indija: Rusija bi mogla da utiče na Pakistan
Foto: Tanjug/AP/Dar Yasin

To je izjavio ambasador Indije u Rusiji Bala Venkateš Varma.

"Prema našem mišljenju, uloga Rusije bi mogla da bude u tome da primora Pakistan kako teroristi više ne bi koristili teritoriju te zemlje“, istakao je.

Varma je takođe rekao i da je Rusija zauzela veoma jasan i čvrst stav po pitanju situacije koja je nastala između Indije i Pakistana.

"Predsednik Vladimir Putin je u razgovoru sa premijerom Indije podržao Nju Delhi kao strateškog partnera Moskve“, dodao je.

Podsetimo, Rusija je predložila da bude posrednik u pregovorima između Indije i Pakistana i ponudila da obezbedi platformu gde bi taj dijalog bio vođen.

Kriza između Indije i Pakistana eskalirala je 14. februara kada se jedan terorista razneo u blizini konvoja vojne policije, nakon čega su indijske snage bombardovale teritoriju Pakistana gde su bazirana uporišta terorističke organizacije čiji je bombaš bio član.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: