Gvaido: Više od 600 oficira otkazalo poslušnost

Lider venecuelanske opozicije Huan Gvaido nalazi se u poseti Paragvaju, gde traži podršku za promenu vlasti u svojoj zemlji.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 01.03.2019.

18:55

Gvaido: Više od 600 oficira otkazalo poslušnost
Foto: Tanjug/AP

Gvaido je izjavio da je poslednjih dana 600 oficira otkazalo poslušnost vladi predsednika Nikolasa Madura.

"U narednih nekoliko sati ćemo najaviti nove protestne marševe", rekao je Gvaido na konferenciji za novinare nakon sastanka s predsednikom Paragvaja Mariom Abdom, preneo je Rojters.

"Jasno smo razgovarali sa oružanim snagama Venecuele. Više od 600 oficira tokom prethodnih dana je prešlo na stranu ustava. To je veoma jasan proces tranzicije ka demokratiji", rekao je Gvaido.

Gvaido je pre Paragvaja bio u Brazilu, gde je razgovarao s predsednikom Žairom Bolsonarom.

Predsednik parlamenta Venecuele, u kojem većinu čini opozicija, u petak je otišao u Kolumbiju u pokušaju da omogući ulazak u Venecuelu američke humanitarne pomoći, čemu se protivi predsednik Nikolas Maduro.

Ta pomoć nije ušla u Venecuelu pošto je Maduro zatvorio granice jer smatra da američka humanitarna pomoć predstavlja izgovor za vojnu intervenciju.

Gvaido je rekao u Bogoti da namerava da se vrati u Venecuelu i pored rizika da bude uhapšen zbog kršenja sudske zabrane o napuštanju zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: