"Uslov za ukidanje takse – nepromenljivost granica"

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj je ponovio da je spreman da razmisli o suspenziji takse pod dosadašnjim uslovima.

Izvor: Tanjug

Petak, 01.03.2019.

14:45

Haradinaj je izjavio i da je kosovski predsednik Hašim Tači naneo veliku štetu Kosovu.

"Svojim idejama o podeli i korekciji granica predsednik je naneo štetu napretku države i zato smo dospeli u situaciju u kojoj smo danas", rekao je Haradinaj, koji je prisustvovao komemoraciji akademika Idriza Ajetija, penela je Koha ditore.

Haradinaj je to rekao novinarima koji su ga pitali da prokomentariše izjavu Tačija da je na njegov nagovor Haradinaj odustao od ideje o organizovanju međunarodne konferencije o Kosovu.

Tači je to rekao danas u Tirani na skupu sa albanskom dijasporom.

On je precizirao da bi međunarodna konferencija o Kosovu, za koju se zalagao Haradinaj, uvela Rusiju u dijalog, što smatra neprihvatljivim.

Kako prenosi RTK2, Haradinaj je rekao i da bi mogao da razmotri suspenziju sto odsto uvećane takse na robu iz Srbije i BiH, ako bi Beograd i Priština dogovorili da finalni sporazum o normalizaciji odnosa garantuje nepromenljivost granica i da Zajednica srpskih opština neće imati izvršna ovlašćenja.

"Želimo da ukinemo takse, ali to nije moguće učiniti u procesu koji nije do kraja jasan. Bilo bi besmisleno", rekao je Haradinaj.

Smatra da je za Prištinu bolje da bude uporna, pa i po cenu posledica nego da završi sa sporazumom koji bi, kako je rekao, bio nepraveden za Kosovo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: