Tužilac potvrdio – premijer će biti optužen za prevaru

Vrhovni izraelski tužilac Avihaj Mandelblit potvrdio je da će podići optužnicu protiv premijera Izraela Benjamina Netanjahua za niz optužbi za korupciju.

Izvor: Beta

Četvrtak, 28.02.2019.

19:55

Tužilac potvrdio – premijer će biti optužen za prevaru
EPA-EFE Jim Hollander

Mandelblit je objasnio da je prihvatio policijske preporuke za optužnice protiv Netanjahua u tri različita slučaja, nakon konačnog saslušanja.

U saopštenju Ministarstva pravde tužilac je naveo da planira da optuži Netanjahua za korupciju zbog promovisanja propisa od kojih je telekomunikacioni gigant Bezek imao korist u vrednosti od stotina miliona dolara u zamenu za povoljno izveštavanje o premijeru na svom popularnom novinskom sajtu Vala.

On će takođe optužiti Netanjahua za prevaru i izneveravanje poverenja u dva druga slučaja, od kojih se prvi tiče primanja skupih poklona od bogatih biznismena,a drugi dogovora sa vlasnikom tiražnog lista da povoljno izveštava o Netanjahuu u zamenu za smanjenje uticaja konkurentskog dnevnika.

Netanijahu poriče da je bilo šta loše učinio i najavio je za večeras konferenciju za novinare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: