Tužilac potvrdio – premijer će biti optužen za prevaru

Vrhovni izraelski tužilac Avihaj Mandelblit potvrdio je da će podići optužnicu protiv premijera Izraela Benjamina Netanjahua za niz optužbi za korupciju.

Izvor: Beta
Podeli
EPA-EFE Jim Hollander
EPA-EFE Jim Hollander

Mandelblit je objasnio da je prihvatio policijske preporuke za optužnice protiv Netanjahua u tri različita slučaja, nakon konačnog saslušanja.

U saopštenju Ministarstva pravde tužilac je naveo da planira da optuži Netanjahua za korupciju zbog promovisanja propisa od kojih je telekomunikacioni gigant Bezek imao korist u vrednosti od stotina miliona dolara u zamenu za povoljno izveštavanje o premijeru na svom popularnom novinskom sajtu Vala.

On će takođe optužiti Netanjahua za prevaru i izneveravanje poverenja u dva druga slučaja, od kojih se prvi tiče primanja skupih poklona od bogatih biznismena,a drugi dogovora sa vlasnikom tiražnog lista da povoljno izveštava o Netanjahuu u zamenu za smanjenje uticaja konkurentskog dnevnika.

Netanijahu poriče da je bilo šta loše učinio i najavio je za večeras konferenciju za novinare.

Svet

"Ovo je politički progon"

Partija Likud premijera Izraela Benjamina Netanijahua je osudila odluku vrhovnog tužioca da podigne optužnicu za korupciju protiv izraelskog lidera.

Svet četvrtak 28.02. 22:43 Komentara: 0
strana 1 od 366 idi na stranu