"Sat se vratio na nulu"

Seul -- Mediji u Južnoj Koreji izrazili su danas veliku zabrinutost zbog neuspeha samita američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kima Džonga Una.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Agencija Jonhap je konstatovala da se nakon neuspeha u Hanoju sat o bezbednosnoj situaciji na Korejskom poluostrvu "vratio na nulu".

Južnokorejska agencija je navela da su dipolomatski napori da se reši nuklearni spor sa Severnom Korejom "sada na raskrsnici".

List "Fajnenšal njuz" postavlja pitanje da li će Vašington i Pjongjang uspeti da održe u životu podsticaj za dijalog, navodeći da očekivani pregovori o nuklearnom oružju postaju dugotrajna bitka.

Očekuje se da će se kasnije tokom dana povodom samita u Hanoju oglasiti i južnokorejski predsednik koji se sa Kimom prošle godine sastao tri puta, lobirajući da se oživi diplomatska aktivnost između Vašingtona i Pjongjanga.

Drugi samit američkog predsednika i severnokorejskog lidera iznenada je danas prekinut bez postignutog sporazuma, a Donald Tramp je objasnio da se to dogodilo nakon što je Severna Koreja tražila potpuno ukidanje sankcija u zamenu za zatvaranje nuklearnog postrojenja Jongbjon.

strana 1 od 366 idi na stranu