Trampovo objašnjenje: Ponekad morate i da odete

Američki predsednik Donald Tramp, posle iznenadnog prekida samita u Hanoju sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom, objasnio zašto se to dogodilo.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2019.

09:49

Trampovo objašnjenje: Ponekad morate i da odete
Foto: Tanjug/AP

Bi-Bi-Si ističe da lideri dve zemlje za sada ne razmišljaju o održavanju trećeg samita.

"Ponekad morate i da odete", rekao je američki predsednik, dodajući da sporazum nije postignut zbog zahteva Severne Koreje da se, u zamenu za denuklearizaciju, ukinu američke sankcije. Američki predsednik je istakao da nije bio spreman da to učini, prenosi AP.

"Ne bi bilo dobro da se bilo šta potpiše. Bukvalno smo otišli. Proveli smo skoro ceo dan sa Kimom", kazao je Tramp na konferenciji za novinare, prenosi BBC.

Tramp je naglasio da mu je Kim obećao da će se i dalje uzdržavati od nuklearnog i raketnog testiranja.

Novinarima se obratio i američki državni sekretar Majk Pompeo, rekavši da je priželjkivao veći napredak. Naveo je da je američka strana zatražila od Kima da uradi više, a da severnokorejski lider "nije bio na to spreman".

Drugi samit američkog predsednika Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong Una završen je danas u Hanoju bez dogovora, saopštila je Bela kuća. "Sporazum nije postignut", navela je Bela kuća, dodajući da će se sastanci nastaviti u budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: