"Moguće je odlaganje, ali će morati da objasne"

Evropski pregovarač Mišel Barnije izjavio je da je moguće odložiti datum stupanja na snagu Bregzita.

Izvor: Beta

Sreda, 27.02.2019.

15:28

Foto: EFE-EFA Andy Rain

On je istakao da je uslov za to da Britanci objasne kako će iskoristiti to dodatno vreme koje traže, preneo je radio Frans enfo.

Barnije je za francuski radio rekao da bi zahtev o odlaganju Bregzita trebalo jednoglasno da odobre sve zemlje članice Evropske unije (EU) i dodao da se postavlja pitanje kako će to vreme biti iskorišćeno.

"Cilj Evrope je da se ne nađe u ćorsokaku kao sada", rekao je Barnije.

"Objektivno, nije potrebno više vremena, već su nam potrebne odluke", dodao je evropski pregovarač i rekao da čini sve da Velika Britanija napusti članstvo u Uniji uz dogovor, koji su Brisel i London postigli krajem novembra, a čemu se za sada protivi britanski parlament.

Britanska premijerka Tereza Mej danas će parlamentu predložiti tekst o produžavanju pregovora s Briselom, koji podrazumeva i eventualno odlaganje datuma Bregzita, koji je predviđen 29. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: