Vojska marširala 20 kilometara oko Niša

Treći bataljon Vojne policije izveo je kondicioni marš od 20 kilometara u rejonu Niša, a u njemu je učestvovao i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 27.02.2019.

23:05

Vojska marširala 20 kilometara oko Niša
Foto: Ministarstvo odbrane

U saopštenju Ministarstva odbrane se navodi da su vojnici hodali pet kilometara na čas i kroz urbanu i nenaseljenu sredinu.

Vulin je posle marša ocenio da su vojnici pokazali visoku spremnost.

"Dokle god je Vojska Srbije spremna, opremljena i motivisana mir je tu. Jaka vojska je najbolji garant mira. Prepoznajući to, država čini sve kako bi poboljšala materijalni položaj pripadnika Vojske Srbije i učinila je modernijom i opremljenijom po pitanju naoružanja i vojne opreme", rekao je ministar Vulin koji je ocenio današnji marš vrlo dobrom ocenom i zahvalio pripadnicima Trećeg bataljona Vojne policije na radu, strpljenju i upornosti.

Prema rečima komandanta Trećeg bataljona Vojne policije majora Stevana Vučića, današnji kondicioni marš je planska aktivnost koja se periodično realizuje.

"Cilj ove aktivnosti je podizanje fizičke kondicije pripadnika bataljona i priprema za realizaciju namenskih zadataka. Marš je realizovan na nepoznatom terenu uz taktičku pretpostavku i to delom na asfaltu, a delom kolskim putem. Danas je sa nama marševao i ministar odbrane Aleksandar Vulin svih 20 kilometara, što nam je predstavljalo posebnu čast i zadovoljstvo, jer je imao priliku da vidi kako vojni policajci izvršavaju zadatke na terenu u realnim uslovima", rekao je major Vučić i istakao da je zadovoljan realizacijom marša, zalaganjem svih pripadnika i postignutim rezultatima.

On je naglasio da će se s realizacijom ovakvih aktivnosti nastaviti i u budućnosti kako bi bataljon bio pripremljen i sposoban za izvršavanje svih namenskih zadataka koji se pred njega postavljaju.

Nakon dolaska na završnu tačku marša, pripadnici Vojne policije su se borbenim oklopnim vozilima vratili u matičnu kasarnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: