Pentagon već premestio trupe, kreće u svrgavanje Madura?

Sekretar ruskog Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev izjavio da "licemerne" SAD spremaju vojni upad u Venecuelu, prenosi Sputnjik internešenel.

Izvor: B92

Utorak, 26.02.2019.

11:12

Pentagon već premestio trupe, kreće u svrgavanje Madura?
Foto: Tanjug/AP

Prema njegovim rečima, SAD su pokazale sarkazam i aroganciju prema venecuelanskom narodu, šaljući im humanitarnu pomoć za koju su znali da će biti odbačena.

Istovremeno, "Pentagon gomila trupe u regionu s namerom da započnu operaciju kojom će ukloniti legalno izabranog predsednika Nikolasa Madura", rekao je Patrušev. Gotovo istovremeno, Raša tudej objavila je kao hitnu vest da su SAD premestile svoje specijalne trupe u Portoriko, a vojsku u Kolumbiju, s ciljem da svrgnu Madura. Podsetimo, kriza u Veneceueli nastala je nakon višemesečnih demonstracija opozicije koja odbija da prizna rezultate predsedničkih izbora na kojima je pobedio Maduro.

Opozicioni lider i predsednik jedinog tela pod kontrolom opozicije Huan Gvaido proglasio je sebe za predsednika i automatski dobio podršku najpre SAD pa zatim i ostalih latinoameričkih zemalja.

Rusija i Kina stale su u odbranu Madura i svet se tako, po ko zna koji put, polarizovao.

Za to vreme protesti u Venecueli se nastavljaju, a na poslednjim je došlo i do sukoba u kojima je bilo i poginulih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: