Amerikanci poručili iz Beograda: Hitno ukinuti takse

Neophodno je hitno ukidanje takse koju je Priština uvela na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Izvor: B92

Ponedeljak, 25.02.2019.

22:32

Amerikanci poručili iz Beograda: Hitno ukinuti takse
Getty Images

To su rekli glavni direktor za evropske poslove Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Erat i direktor za evropske poslove u Savetu za nacionalnu bezbednost Vilijam Bred Berkli, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

"Izražena je snažna podrška što skorijem nastavku dijaloga radi iznalaženja obostrano prihvatljivog i trajnog rešenja, koje će voditi očuvanju stabilnosti, bezbednosti i daljem napretku celog regiona Zapadnog Balkana", navodi se u saopštenju posle sastanka zvaničnika sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem.

Američki zvaničnici koji borave u dvodnevnoj poseti Srbiji razgovarali su sa Dačićem o daljem unapređenju bilateralnih odnosa.

Dačić je podsetio da je prošle godine nizom manifestacija obeleženo 100 godina savezništva u Prvom svetskom ratu i vek od podizanja srpske zastave na Beloj kući.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: