"Dani Nikolasa Madura su odbrojani"

Američki šef diplomatije Majk Pompeo rekao je da je blizu kraj za Nikolasa Madura koga SAD ne priznaje više za predsednika Venecuele.

Izvor: Beta

Nedelja, 24.02.2019.

16:40

Foto: Tanjug/AP

"Uveren sam da su zahvaljujući Venecuelancima Madurovi dani odbrojani", rekao je državni sekretar u intervjuu za Si-En-EN (CNN).

On je ponovio te reči u intervjuu za Foks.

"Snažno se nadamo da će u danima, nedeljama i mesecima koji dolaze Madurov režim shvatiti da je venecuelanski narod učinio da su njegovi dani odbrojani", rekao je Pompeo.

On je Madura okarakterisao kao "najgoreg od najgorih tirana" i govorio o nekoliko stotina tona hrane, lekova i higijenske opreme koje su SAD poslale na granicu sa Venecuelom, a čiji prolaz u zemlju je juče blokiran.

Upitan o mogućem pribegavanju sili od strane američke vojske, Pompeo nije isključio tu mogućnost u skladu sa linijom koju Vašington drži od početka krize.

"Rekli smo da su sve opcije na stolu. Činimo šta možemo da demokratija vlada i da se otvori bolja budućnost za Venecuelance", rekao je on za Foks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: