Radojičić na međunarodnoj konferenciji gradonačelnika

Tel Aviv -- Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić boravi u zvaničnoj poseti Izraelu, povodom 33. Međunarodne konferencije gradonačelnika.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Konferencija se od 24. februara do 1. marta održava u Tel Avivu i Jerusalimu.

Tema ovogodišnje konferencije je „Inovativni gradovi” i na njoj će govoriti o problemima i izazovima sa kojima se gradonačelnici širom sveta suočavaju.

Radojičić je istakao da su predviđeni i susreti sa izraelskim kompanijama koje su postigle velike uspehe u oblastima visokih tehnologija, energije, urbanog razvoja.

Kako je dodao, to je posebno važno kada se sagleda da su kompanije iz Izraela među najvećim investitorima u Beogradu.

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prošle godine je ugostio u Beogradu predsednika Izraela Ruvena Rivlina, što je bila prva zvanična poseta jednog izraelskog predsednika našoj zemlji. Tada smo ulicu u Zemunu imenovali po Teodoru Herclu, jednom od najvećih ličnosti u novijoj istoriji jevrejskog naroda. Zadovoljstvo mi je što prijateljske odnose dve zemlje sada produbljujemo i saradnjom naših gradova i radujem se susretima i razmeni iskustava sa gradonačelnicima Tel Aviva i Jerusalima", naveo je Radojičić.

Gradonačelnik je ocenio da je Konferencija još jedna prilika za promociju Beograda i podseća da je na Međunarodnom sajmu turizma "IMTM 2019" u Tel Avivu, početkom februara, Beograd proglašen za jednu od najpopularnijih destinacija za izraelske turiste, zajedno sa Rimom, Barselonom i Pragom.

Međunarodnu konferenciju gradonačelnika u Izraelu, na kojoj su neke od tema pametni, bezbedni i održivi gradovi, organizuju Američki savet za svetsko jevrejstvo i Američki jevrejski kongres, u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Izraela i Federacijom lokalnih vlasti Izraela.

Ona okuplja gradonačelnike gradova širom sveta, a neki od prethodnih učesnika su gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio, bivši premijer Italije Mateo Renci, predsednik El Salvadora Najib Bukele, predsednik Argentine Maurisio Makri, bivši premijer Tajvana Vilijam Lai.

strana 1 od 177 idi na stranu