Kim Džong Un putuje u Vijetnam na sastanak s Trampom

Vijetnamske vlasti saopštile su da će narednih dana lider Severne Koreje Kim Džong Un boraviti u poseti Hanoju gde će se sresti sa Donaldom Trampom.

Izvor: B92

Subota, 23.02.2019.

10:54

Kim Džong Un putuje u Vijetnam na sastanak s Trampom
Foto: Tanjug/AP

Kim i Tramp će održati drugi po redu samit u sredu i četvrtak, 27. i 28. februara.

"Kim Džong Un će boraviti u zvaničnoj poseti Vijetnamu narednih dana", saopštilo je vijetnamsko Ministarstvo inostranih poslova ne precizirajući datum. Nekoliko izvora prenelo je agenciji Frans pres da lider Severne Koreje stiže u Hanoj u ponedeljak uveče ili u utorak ujutro. Kim bi trebalo vozom da putuje do Dong Danga u Vijetnamu, mestu kod granice s Kinom, a odatle će automobilom 170 kilometara putovati do Hanoja.

Vijetnamske vlasti su navele da će biti zatvoren saobraćaj na tom putu u utorak, 26. februara od 6.00 do 14.00 zbog čega se pretpostavlja da će tada proći konvoj s liderom Severne Koreje.

Vlasti će takođe pojačati mere bezbednosti na železničkoj stanici kod Dong Danga.

Prvi samit dvojice lidera održan je 12. juna prošle godine u Singapuru. Kim i Tramp su tada potpisali dokument o denuklearizaciji ali od tada nije učinjen značajan napredak.

Analitičari očekuju konkretnije rezultate na drugom samitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: