Zaharova ponovo o Kosmetu

Moskva -- Portparolka MSP Rusije Marija Zaharova izjavila je da je stav Rusije o rešenju kosovskog pitanja nepromenjen.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Upitana da li će Rusija podržati razgraničenje, ponovila je da je Rusija za svako rešenje koje odgovara interesima srpskog naroda i koje je zasnovano na međunarodnom pravu i u skladu je s unutrašnjim zakonodavstvom Srbije.

"Naš stav je nepromenjen. On se odlikuje ne samo postojanošću nego i logikom. A ta logika je veoma prosta: pitanje kako će biti rešena ta situacija jeste pre svega pitanje da li to rešenje odgovara interesima srpskog naroda. Ono, takođe, definitivno treba da bude zasnovano na međunarodnom pravu i da odgovara unutrašnjem zakonodavstvu Srbije", rekla je Zaharova odgovarajući na pitanje da li će Rusija podržati sporazum o razgraničenju Kosova i da li je ideja o razgraničenju u skladu s Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

Kako je preneo Sputnjik, Zaharova je navela da je stav Rusije s jedne strane sastavljen od mnogo komponenti, a s druge zasnovan na jasnom i nedvosmislenom pristupu rešenju tog pitanja.

Da podsetimo, Zaharova je navela da Rusija smatra nedopustivom izjavu albanskog premijera Edija Rame da je Kosovo deo Albanije.

strana 1 od 133 idi na stranu