Zaharova ponovo o Kosmetu

Portparolka MSP Rusije Marija Zaharova izjavila je da je stav Rusije o rešenju kosovskog pitanja nepromenjen.

Izvor: Tanjug

Subota, 23.02.2019.

08:33

Zaharova ponovo o Kosmetu
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Upitana da li će Rusija podržati razgraničenje, ponovila je da je Rusija za svako rešenje koje odgovara interesima srpskog naroda i koje je zasnovano na međunarodnom pravu i u skladu je s unutrašnjim zakonodavstvom Srbije.

"Naš stav je nepromenjen. On se odlikuje ne samo postojanošću nego i logikom. A ta logika je veoma prosta: pitanje kako će biti rešena ta situacija jeste pre svega pitanje da li to rešenje odgovara interesima srpskog naroda. Ono, takođe, definitivno treba da bude zasnovano na međunarodnom pravu i da odgovara unutrašnjem zakonodavstvu Srbije", rekla je Zaharova odgovarajući na pitanje da li će Rusija podržati sporazum o razgraničenju Kosova i da li je ideja o razgraničenju u skladu s Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

Kako je preneo Sputnjik, Zaharova je navela da je stav Rusije s jedne strane sastavljen od mnogo komponenti, a s druge zasnovan na jasnom i nedvosmislenom pristupu rešenju tog pitanja.

Da podsetimo, Zaharova je navela da Rusija smatra nedopustivom izjavu albanskog premijera Edija Rame da je Kosovo deo Albanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: