Dačić: EU stalno vrši pritisak da povučemo odluke

Evropska unija ne dozvoljava da ukinemo vize nekim zemljama i stalno vrši pritisak da povučemo takve odluke.

Izvor: Tanjug

Subota, 23.02.2019.

23:32

Dačić: EU stalno vrši pritisak da povučemo odluke
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bk

To je izjavio prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i naveo da se politika ukidanja viza pokazala kao ispravna i da će biti nastavljena.

"Imamo dosta problema sa EU zato što oni ne dozvoljavaju da mi ukinemo vize nekim zemljama kojima oni nisu ukinuli vize, pa su onda osetljivi, da ne kažem ljubomorni, kada mi ukinemo vize Kini ili nekim drugim zemljama i stalno vrše pritisak na nas da promenimo te odluke", rekao je Dačić novinarima posle ceremonije promopredaje partnerstva na 41. Međunarodnom sajmu turizma na Beogradskom sajmu.

Naglasio je da se pokazalo da je povećan broj turista u Srbiji zbog ukidanja viza, te da je ta politika ispravna i da će biti nastavljena.

Smatra da mnogo organizovanije i više treba da učestvujemo sa turističkom ponudom Srbije u inostranstvu i da koristimo dobre prijateljske veze koje imamo sa zemljama.

"Turizam bi mogao da bude jedna spona između zemalja. Ako nas neko bolje upozna sigurna sam da će nas uvek voleti", poručio je Dačić.

Naveo je da je turizam jedna od veoma važnih privrednih grana, te istakao dobru saradnju sa Ministarstvom trgovine, turizma i usluga i minsitrom Rasimom Ljajićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: