Direktor zatvora podneo ostavku nakon napada na ministre

Direktor skopskog zatvora Šutka podneo je ostavku nakon što je makedonski premijer Zoran Zaev tražio njegovu odgovornost zbog jučerašnjeg incidenta.

Izvor: Tanjug

Petak, 22.02.2019.

19:06

Direktor zatvora podneo ostavku nakon napada na ministre
Ilustracija: Thinkstock

U incidentu su bili napadnuti bivši ministri Mile Janakievski i Spiro Ristovski.

"Ja sam odgovoran čovek, profesionalac, posvećen službi i kada služba podbaci, logično je iz profesionalnih i moralnih razloga da se podnese ostavka“, izjavio je Kotevski.

Ostavka direktora zatvora će biti dostavljena u ponedeljak, zajedno sa izveštajem istrage.

Odgovornost i osudu je zahtevao premijer Zaev, dok je ministarka pravde Renata Deskoska tražila u ovom slučaju da se uključi i narodni pravobranilac.

Kotevski tvrdi da su incident verbalno izazvali bivši ministri Ristovski i Janakievski, nakon čega su ih napala dvojica zatvorenika.

Incident se dogodio juče u zatvoru tokom šetanja zatvorenika u zatvorskom dvorištu.

Janakievski je završio u gradskoj bolnici „8. septembar“, dok je Ristovskog pregledao zatvorski lekar.

Fizički napad u zatvoru danas su oštro osudili predstavnici Delegacije Evropske unije u Skoplju, kao i predsednik države Đorđe Ivanov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: