Pahor poručio EU: Niste stali na stranu prava

Brisel -- EU je u slučaju slovenačko-hrvatskog spora oko arbitraže o graničnom sporu "propustila idealnu priliku da naglasi načelo vladavine prava", kaže Borut Pahor.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

EU se nije stavila na stranu Slovenije, kazao je slovenački predsednik juče u Briselu, rezimirajući rezultate svoje dvodnevne posete sedištu Evropske komisije.

Pahor se u Briselu sastao s predsednikom Komisije Žan-Klodom Junkerom i predsednikom Saveta EU Donaldom Tuskom, prenela je Hina.

Junker nakon susreta nije želeo da komentariše slovenačko-hrvatski spor i ulogu Komisije, rekavši da "nema ništa novo", ali je potvrdio da je na inicijativu Pahora bilo reči i o arbitražnom sporu.

Pahor je na konferenciji za novinare u Briselu rekao da mu je Junker u razgovoru kazao da je Komisija u vezi sa slovenačkom tužbom protiv Hrvatske zbog neprimene arbitražne presude imala mogućnost, ali ne i dužnost da se pridruži slovenačkoj tužbi.

Govoreći danas na svojoj završnoj konferenciji za novinare nakon dvodnevne posete Briselu, Pahor je kazao da Komisija još uvek ima mogućnost da se o slovenačko-hrvatskom sporu oko arbitraže izjasni dok traje postupak pred sudom EU u Luksemburgu.

strana 1 od 141 idi na stranu