Predsedniku optštine Grocka produžen pritvor za 30 dana

Beograd -- Drugi Osnovni sud u Beogradu produžio je danas za još 30 dana pritvor predsedniku opštine Grocka, visokom funkcioneru SNS Dragoljubu Simonoviću.

Izvor: Tanjug
Podeli
Milan Jovanović/ Foto: Screenshot/TV Prva
Milan Jovanović/ Foto: Screenshot/TV Prva

On se sumnjiči da je naložio podmetanje požara novinaru portala "Žig info" Milanu Jovanoviću 12. decembra prošle godine.

Portparol suda Irina Kovačević precizirala je za Tanjug da je Simonoviću pritvor produžen zbog opasnosti da će tokom istrage uticati na svedoke.

Simonović je uhapšen 25. januara, a nešto više od mesec dana ranije uhapšeni su izvršilac Aleksandar Marinković, organizator paljenja požara Igor Novaković i pomagačica Bojana Cvetković Šijački.

Na saslušanju u Tužilaštvu, Simonović je negirao izvršenje krivičnog dela za koje se sumnjiči a to je "izazivanje opšte opasnosti u podstrekavanju".

Bojana Cvetković Šijacki je zaključila sporazum sa tužilaštvom na osnovu kojeg je osudjena na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Jovanović je od početka tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine, koji je inače i član Glavnog odbora SNS.

U noći između 11. i 12. decembra zapaljen je automobil Jovanovićeve supruge, a požar se tada proširio na garažu i deo kuće. U požaru je bila pričinjena materijalna šteta, ali niko nije povređen.

strana 1 od 94 idi na stranu