Preteće pismo Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji

Mešihat IZ u Srbiji saopštio je da je primio preteće pismo koje je, kako su naveli, poslao Stefan Lazarević iz Beograda, a u kojem "vređa islam i muslimane".

Izvor: Beta

Petak, 22.02.2019.

20:58

Preteće pismo Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji
Ilustracija: Thinkstock

Mešihat je izrazio zabrinutost i oštro osudio taj čin koji, kako jenaveo, nije svojstven "ovim prostorima ni devedesetih godina prošlog veka obojenih mržnjom i netrpeljivošću prema Bošnjacima i muslimanima".

Ta verska zajednica je navela da autor pisma "zahteva iseljavanje pripadnika islama sa Balkana najkasnije do Djurđevdana, uz pretnju da će u suprotnom biti uništeni".

"Na kraju pisma, pored ostalih, kako kaže 'velikomučenika', poziva se i na generala Dražu Mihailovića, osvedočenog simbola genocida nad muslimanima u Drugom svetskom rat", saopštio je Mešihat IZ u Srbiji.

Pretnje su prijavljene Policijskoj upravi u Novom Pazaru, a Mešihat od nadležnih organa zahteva da istraže ko stoji iza pisma i da ga oštro sankcioniše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: