"Možemo da istrpimo tu štetu, ali nećemo odustati"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je razgovarao u Raški s predstavnicima Srba s Kosova i Metohije, u nastavku kampanje "Budućnost Srbije".

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

Sastanku su prisustvovali direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić, predsednik Srpske liste Goran Rakić, potpredsednik Igor Simić, član Predsedništva SL Stevan Vulović, smenjeni ministar u kosovskoj vladi Nenad Rikalo, ministar u ostavci Dalibor Jevtić...

Na početku današnje posete Raškom okrugu, Vučić je u Vrnjačkoj Banji poručio da svakog dana, na Kosovu i Metohiji srpskom narodu prete, a poruka Srbije je da će čuvati mir i stabilnost, ali da to niko ne treba da shvati kao znak slabosti jer Beograd neće dozvoliti nikome, pa ni Prištini, da napadne naš narod.

Vučić je kazao da nema nikakvu bojazan što se tiče ekonomije Srbije, ali da ga brine politička situacija u regionu.

"Imamo u Prištini ljude koji se ponašaju neodgovorno, nisu ispunili što piše u Briselskom sporazumu, jedinu obavezu, Zajednicu srpskih opština. A, posle toga uveli su takse od 100 odsto na srpsku robu želeći da unište srpski narod na KiM, da ga proteraju sa svojih vekovnih ognjišta, ali i da nanesu ekonomsku štetu Srbiji. Mi tu štetu možemo da istrpimo, ali nećemo odustati od nacionalnih i državnih interesa", naglasio je predsednik.

Vučić je rekao da se Srbija nimalo ne junači, kao neki ranije koji su se junačili a onda bežali glavom bez obzira.

Ističe, međutim, da će, ako budemo sačuvali mir i stabilnost, biti moguća još veća ulaganja u Vrnjačku banju, da plate i penzije još brže rastu.

"Svakog dana nam prete ujedinjavanjem Kosovske Mitrovice, naša poruka je jasna - čuvaćemo mir i stabionost, nemojte da pomislite da je to znak slabosti, nećemo dozvoliti ni vama ni bilo kom drugom da napadnete naš narod", poruka je Vučića.

Predsednik će u Raški, nakon sastanka sa Srbima, prisustvovati svečanom otvaranju fabrike "Luš Protect", a zatim će otići u Tutin, gde će obići obnovljenu Tehničku školu i Gimnaziju i razgovarati sa privrednicima i predstavnicima lokalne samouprave.

Posle Tutina, odlazi u Kraljevo gde će prisustvovati potpisivanju Ugovora o određivanju aerodroma „Morava" za civilni i vojni saobraćaj i, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, obratiti se građanima.

Ranije danas, predsednik je posetio Vrnjačku banju i etno-selo "Bogut", kod Bogutovačke banje, gde je sa meštanima razgovarao o ulaganjima u etno-turizam.

strana 1 od 177 idi na stranu