So i pogača za Vučića u etno-selu Bogut FOTO

Predsednik Srbije nastavio kampanju "Budućnost Srbije" obilaskom Raškog okruga. Prva tačka Vrnjačka Banja, a potom etno-selo Bogut.

Izvor: Tanjug

Petak, 22.02.2019.

08:40

So i pogača za Vučića u etno-selu Bogut FOTO
Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Aleksandra Vučića su, ispred Doma zdravlja u Vrnjačkoj Banji, dočekali ministar zdravlja Zlatibor Lončar, načelnik Raškog okruga Nebojša Simović, predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović, direktorka Vesna Malićanin i zaposleni u toj ustanovi.

Vučić je u Vrnjačkoj Banji rekao da svakog dana na KiM srpskom narodu prete, a poruka Srbije je da će čuvati mir i stabilnost, ali da to niko ne treba da shvati kao znak slabosti jer Beograd neće dozvoliti nikome, pa ni Prištini, da napadne naš narod.

Vučić je, obraćajući se građanima na Promenadi u Vrnjačkoj Banji na početku obilaska Raškog okruga, kazao da nema nikakvu bojazan što se tiče ekonomije Srbije, ali da ga brine politička situacija u regionu.
Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
"Imamo u Prištini ljude koji se ponašaju neodgovorno, nisu ispunili što piše u Briselskom sporazumu. Jedinu obavezu, Zajednicu srpskih opština, a posle toga uveli su takse od 100 odsto na srpsku robu želeći da unište srpski narod na KiM, da ga proteraju sa svojih vekovnih ognjišta, ali i da nanesu ekonomsku štetu Srbiji. Mi tu štetu možemo da istrpimo, ali nećemo odustati od nacionalnih i državnih interesa", naglasio je on.

Vučić je rekao da se Srbija nimalo ne junači, kao neki ranije koji su se junačili a onda bežali glavom bez obzira. Ističe, međutim, da će, ako budemo sačuvali mir i stabilnost, biti moguća još veća ulaganja u Vrnjačku Banju, da plate i penzije još brže rastu.

"Svakog dana nam prete ujedinjavanjem Kosovske Mitrovice, naša poruka je jasna - čuvaćemo mir i stabionost, nemojte da pomislite da je to znak slabosti, nećemo dozvoliti ni vama ni bilo kom drugom da napadnete naš narod", poruka je Vučića.
Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Govoreći o Vrnjačkoj Banji Vučić je podsetio da je država prethodnih godina mnogo novca uložila u ovu opštinu. "Danas Vrnjačka banja divno izgleda, sve više je hotela, turistički kapaciteti su lepši i bolji. Vrnjačka banja danas bukvalno izgleda lepše od Baden Badena, i mnogih evropskih banja", rekao je on obećavši da će država uložiti još mnogo novca u Vrnjačku banju.

Međutim, ukazao je da je jedna loša vest koja dolazi iz Vrnjačke banje to da imamo sve manje dece koja se rađaju u toj opštini. "Što je standard viši ovde, direktno proporcionalno opada natalitet. Potrebno nam je više dece", upozorava je Vučić.

Dodao je da država ulaže u povećanje nataliteta sve više i ponovio da nema opstanka naše nacije ako ne promenimo taj trend. "Bez toga naš narod i zemlja neće imati budućnost", naglasio je Vučić.
Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Rekao je da će životni standard građana biti sve veći i da ćemo imati sve veće plate i penzije iz godine u godinu, jer je država uspela da stabilizuje javne finansije.

"Uspeli smo zemlju da stabilizujemo sasvim, da napravimo dobre temelje, da plate i penzije mogu da rastu, da ne ugrožavamo javni dug, koji smanjujemo i nastavićemo da ga smanjujemo i ove godine. Hoću da naša deca ne moraju da plaćaju naše dugove i nesposobnost, da mogu da žive ovde a ne u inostranstva, a neke iz inostranstva da vratimo", objasnio je Vučić.

Istakao je da sve to ne bi bilo moguće bez podrške građana koji su verovali onima koji nisu samo obećavali, već radili. "Hvala što ste verovali radu, marljivosti, teškim merama i posvećenosti. Samo zbog vas je Srbija na dobrom putu“, zahvalio se građanima.

Vučić je na Promenadi obišao i štandove sa rukotvorinama Udruženja "Zlatne niti", a prethodno je posetio Dom zdravlja.
Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Nakon Vrnjačke Banje, Vučić je posetio etno-selo Bogut, koje se nalazi kod Bogutovačke banje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: