Protesti u Tirani, Baša: Rama je vođa narko-kartela

Predsednik Demokratske stranke Albanije Ljuljzim Baša optužio je danas albanskog premijera Edija Ramu da je "balkanski Maduro", te da je "vođa narko-kartela".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 21.02.2019.

16:47

Protesti u Tirani, Baša: Rama je vođa narko-kartela
Foto: Tanjug/AP

"Albanija će imati budućnost, ali neće pripadati lopovima, oligarsima, narko-dilerima i neće pripadati čoveku koji nam je doneo ovu crnu ljagu, vođi bandi Ediju Rami", rekao je Baša na današnjem protestu u Tirani demonstrantima, dok je masa uzvikivala "Rama odlazi" i "Albanija kao Evropa".

On je pozvao građane da ustanu protiv premijera Edija Rame, nakon što je Nacionalni savet te stranke odlučio da poslanici spale svoje mandate i daju ostavke.

Nakon protesta koji je održan na glavnom trgu u Tirani poslanici Demokratske stranke su pošli ka skupštini, a Baša se obratio još jednom demonstrantima i pozvao je sve gradove Albanije na "ustanak protiv vlasti".

"Od danas mi smo obični građani sa vama i za vas. Krenuli smo putanjom nade dok naša ideja evropske Albanije ne postane realnost", rekao je Baša.

Protesti u Albaniji su održani i ranije tokom nedelje kada su demonstranti pokušali da upadnu u kancelariju predsednika vlade Albanije i kada je došlo do sukoba s policijom u kojima je povređeno više desetina učesnika, novinara i policajaca.

Albanija ima dve jake političke partije, Socijalističku, koju vodi Rama, Demokratsku stranku, kao najjaču opozicionu partiju i Socialistički pokret za integraciju predsednika Iljira Mete, koji se takođe nekoliko puta okrenuo protiv premijera Rame.

Ljuljzim Baša je bivši albanski ministar spoljnih poslova i nasledio je dugogodišnjeg premijera i predsednika Saljija Berišu na poziciji predsednika stranke, dok je Beriša sada počasni predsednik.

Baša je studirao u inostranstvu i radio je i u UNMIK-u u Prištini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: