Izetbegović: Ne možemo da se dogovorimo sa SNSD-om

SDA ne može da se dogovori sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) o formiranju novog Saveta ministara BiH, jer ta stranka postavlja ultimatume.

Izvor: Beta

Četvrtak, 21.02.2019.

18:44

Izetbegović: Ne možemo da se dogovorimo sa SNSD-om
Foto: Thinkstock

To je izjavio lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović u Sarajevu.

"Druga strana insistira da se nešto popusti i bude po njihovom. Mi ne insistiramo da bude po našem već da bude po zakonu", rekao je Izetbegović novinarima u Sarajevu, komentarišući izjavu visokog funkcionera SNSD-a Nebojše Radmanovića da "neće biti Saveta ministara ako SDA bude insistirala na NATO putu zemlje".

Izetbegović je ocenio da se država ne može voditi ako se ne poštuje Ustav, vladavina zakona i presude sudova.

"Očekujemo da se te bazične stvari poštuju i ovoj zemlji bi tada sve bilo u redu. Da prihvatimo da haške presude nisu u redu? Da zaboravimo koji su zakoni doneti. Mi takve ustupke nećemo napraviti. Spremni smo da imamo novi Savet ministara pod ovim prostim uslovom", istakao je lider SDA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: