Misteriozna smrt mladića iz Doma u Trbunju

Smrt mladića S.Đ. (25) iz Niša koji je smešten u Domu za smeštaj odraslih lica ometenih u razvoju u blačkom selu Trbunje se ispituje, piše prokupljenadlanu.rs.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.02.2019.

12:03

Misteriozna smrt mladića iz Doma u Trbunju
screenshot

Kada je dovezen u Opštu bolnicu “Dr Aleksa Savić“ imao je hipotermiju, odnosno temperatura tela mu je bila 25 stepeni.

U izveštaju lekara koji ga je primio navodi se da je imao masnice po rukama i nogama.

Ovo je treća smrt u ovom domu za poslednjih mesec dana. Direktor Doma Srđan Aničić, nije želeo da odgovara na pitanja i samo je kratko rekao da će se situacija razjasniti kada stigne rezultat obdukcije.

“Mladić koji je dovezen imao je temperaturu tela u tom trenutku 25 stepeni i nije bio svestan. Utopljavali su ga, čak su kasnije na neurologiji pokušali reanimaciju. Na Urgentnom je zabeleženo da je imao modrice po rukama i nogama“, potvrdila je direktorka Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ Snježana Arsić.

Ona je dodala da je naložena obdukcija i da se analize rade i na toksine, a rezultati još nisu gotovi.

Direktor ovog Doma Srđan Aničić nije želeo da komentariše taj slučaj, kao ni nezvanične priče koje se u poslednje vreme čuju o uslovima u Domu.

“Možete da dođete, ali o tome ne želim da razgovaramo, dok ne budu gotovi rezultati obdukcije“, kazao nam je Aničić.

Novinarka prokupačkog portala je posetila tu ustanovu i navela da je primetno da grejanje nije na zavidnom nivou, kao i da nije dozvoljeno kretanje dalje od dela u kom se nalaze zaposleni.

“Možete da popijete kafu, da porazgovaramo ovako, a o tim neproverenim pričama ne žeilm da govorim“, dodao je Aničić.

On nije želeo ni da kaže koliko je trenutno korisnika u Domu.

Mrtvozornik u blačkoj opštini dr Danijela Ilić kazala nam je da je dva puta u poslednje vreme bila da konstatuje smrt. To su odvojeni slučajevi od ovog mladića.

“Pravo da vam kažem, za godinu dana obično imam jedan slučaj kod njih“, kazala je dr Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: