"Nikoga nisam uvredio, a skočili su kao da sam nekog ubio"

Ušao sam, poljubio i zagrlio to dete. Nikoga nisam uvredio, a skočili su kao da sam nekoga ubio, kazao Vučić govoreći o kritikama na društvenim mrežama.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.02.2019.

09:21

Screenshot/TV Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je za Jutarnji program TV Prve izjavio da je tada jedino razmišljao o tome da se nada da će ono što radi pomoći malom Zlatanu ili nekom drugom detetu.

Podsetimo, Vučić je, prilikom posete Institutu za majku i dete obišao deo za onkologiju, gde se leče deca s najtežim bolestima, i tom prilikom je ušao u sobu sa teško obolelim dečakom Zlatanom, s kojim se i slikao. Ono što mu je zamereno na društvenim mrežama je da je u sobu u kojoj bi trebalo da važe najviši standardi sterilnosti ušao sa skinutom zaštitnom maskom.

Upitan da prokomentariše te kritike, Vučić je u emisiji "Jutro sa Jovanom i Srđanom" rekao da te kritike nije video, ali da jeste u "Đilasovim novinama".

"Racionalno, otišao sam i da budem iskren, sve zdravstvene ustanove su mi iste, ne pravim razliku, idete negde gde se ljudi leče. Posebnu pažnju sam posvetio, što sam i rekao pre dve godine, da je najviše važno za povećanje našeg životnog standarda kako će nam bolnice izgledati. Dogovorite se šta je to što možete da pomognete", rekao je on i dodao da je u Institut uloženo 142 miliona i da će biti uloženo još dodatnih 20.

"Rešili smo da obradujemo profesora Simića i on nas je dočekao na pristojan i dobar način, s njegovim timom. Pričali smo o tome šta možemo da uradimo za Inistitut, koji će dobiti još 20 miliona. Sve ćemo rekonstruisati i naša deca će imati bolje mesto za lečenje", istakao je Vučić i dodao da će se kod nas lečiti deca koja su ranije morala da idu po terapije u inostranstvo.

"Otišao sam tamo, poštovao sve što su mi rekli, stavio mantil, one cipele kako god da se zovu, masku i nisam ušao ni u jednu sobu. Mahao sam toj deci. Koliko je divno videti tu decu i te majke, to je toliko potresno pa da ste od kamena morate da zaplačete. Možda sam još jednom tako nešto video u životu. One su po 24 sata s tom decom u sobi, bore se za njihovu budućnost", rekao je predsednik Srbije.

"Gledao sam te heroje, mahao im i oni su bili veseli i hvala Simiću, i naravno da je sendvičar je svako sendvičar ko želi da u talog i mulj uvede sve pristojne ljude", dodao je Vučić i rekao da Srbija postaje lider na tom polju lečenja dece. "Upoznao sam tamo majku iz Bijelog Polja, Indonežanku, majku iz Albanije, majku iz Makedonije, RS i FBiH", kaže on.

Govoreći o dečaku Zlatanu, rekao je da mu je rekao da pokaže mišiće jer zna da dečaci vole da se tako hvale. "U tom trenutku, njegova majka izlazi i kaže - predsedniče je l mogu da vas zamolim, Zlatan hoće da se slika. Ona nema masku, gledam Zlatana i kako da odbijem majku. Na šta bi ličile društvene mreže i šta bi rekle vaše kolege koje se iživljavaju nad svim da nisam hteo da se slikam s detetom. Rekli bi mi - đubre jedno, bezosećajan skot..", istakao je Vučić.

"Na sve to sam otišao i poljubio i zagrio to divno dete, nadajući se da možda ono što radimo pomoći njemu ili nekom drugom detetu. Nikoga nikoga nisam uvredio, a skočili su kao da sam nekoga ubio", zaklljučio je predsednik Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: