Dačić odgovorio Skotu: Na kojoj ste vi strani istorije?

Beograd -- Ivica Dačić odgovorio američkom ambasadoru Kajlu Skotu, koji smatra da je, po pitanju situacije u Venecueli, Srbija na pogrešnoj strani istorije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/ Ministarstvo spoljnih poslova Srbije/OGNJEN STEVANOVIC/ bg
Foto: Tanjug/ Ministarstvo spoljnih poslova Srbije/OGNJEN STEVANOVIC/ bg

"Baš su Amerikanci na pravoj strani podržavajući Kosovo. Mi smo bili na njihovoj strani u oba svetska rata, a oni izabraše one protiv kojih su se borili u oba rata", rekao je ministar spoljnih poslova Srbije za "Novosti".

Skot je ranije objavio na svom zvaničnom nalogu na Tviteru da je Srbija po pitanju političke krize u Venecueli "na pogrešnoj strani istorije". "Narod Venecuele gladuje pod nelegalnom vladavinom diktatorskog režima. Više od 50 država Latinske Amerike, Severne Amerike i Zapadne Evrope stalo je uz narod Venecuele i privremenog predsednika (Huana) Gvaida. Srbija je na pogrešnoj strani istorije", poručio je Skot.

Dačić je ranije rekao da Srbija poštuje svaki izbor ljudi u Venecueli i da Srbija nije ta koja treba da određuje ko je predsednik.

"Srbija vodi principijelnu politiku zasnovanu na poštovanju medjunarodnog prava, nemešanja u unutrašnje stvari suverenih država i rešavanju sporova mirnim putem", kazao je Dačić u razgovoru sa zamenikom ministra spoljnih poslova Venecuele Ivanom Hilom.

strana 1 od 177 idi na stranu