Porošenko: Uskratiti Moskvi pravo veta u SB UN

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko pozvao je međunarodnu zajednicu da uskrati Moskvi pravo veta u Savetu bezbednosti UN.

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.02.2019.

22:30

Porošenko: Uskratiti Moskvi pravo veta u SB UN
Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

To bi se odnosila na pitanja u vezi sa "ruskom agresijom protiv Ukrajine".

Obraćajući se pred Generalnom skupštinom UN, Porošeko je rekao da bi mirovna operacija, pod mandatom UN, mogla da bude presudna u okončanju sukoba sa proruskim snagama na istoku zemlje i pozvao generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da uputi misiju koja bi ponudila opcije.

On je dodao da je Ukrajina spremna da razgovara o multinacionalnoj mirovnoj operaciji sa "jasnim ciljom okončanja ruske agresije i obnove ukrajinskog suvereniteta", preneo je AP.

Porošenko je optužio Rusiju da vodi "neobjavljen rat" i dodao da je možda vreme da međunarodna zajednica "stavi Rusiju na svoje mesto", počevši od toga što će uskratiti Moskvi pravo na veto u Savetu bezbednosti UN u pitanjima u vezi sa "ruskom agresijom protiv Ukrajine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: