"Hrvatska policija ubacuje migrante na teritoriju BiH"

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić optužio je hrvatsku policiju da protivzakonito ulazi u Bosnu i Hercegovinu na području Unsko-sanske županije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.02.2019.

23:15

On je nave oi da hrvatska policija tamo dovozi ilegalne migrante koje zatekne na svojoj teritoriji, a koji su pre toga nekako uspeli da pređu granicu.

Fazlić je to rekao na sednici Gradskog veća Bihaća na kojoj se razgovaralo o migrantskoj krizi, prenosi N1 Sarajevo.

"Nemojte da nam hrvatska policija svaki dan dovodi 30, 40, 100 migranta, vraća ih mimo službenog graničnog prelaza. Mene vređa kao Bosanca da neko može iz druge države da uđe na teritoriju BIH i ponaša se po njoj bez obzira koliko to bila prijateljska država. U BiH ulazi hrvatska policija, specijalci, dovoze migrante, vraćaju ih i šalju u Bihać", izjavio je Fazlić.

Prema njegovim rečima, na sličan način se ponaša i policija Republike Srpske koja sve migrante koje pronađe na teritoriji tog entiteta odmah privodi i predaje Službi za poslove sa strancima Ministarstva bezbednosti BiH, a ona ih opet automatski šalje ka Bihaću.

"Država BiH mora na to da utiče i to da rešava", kazao je Fazlić.

On je dodao da podržava sva rešenja osim batina, progona, deportovanja, trpanja u autobuse i vagone, kao i sve što "miriše na rasizam, mržnju, ksenofobiju, nehumanost.

"Spreman sam da ne budem načelnik ako bi došli u situaciju da Bihać sutra bude sredina koja će se tako ponašati. Ja ne želim ni da živim u gradu koji bi sutra bio na mapi u Evropi ili svetu proglašen sredinom u kojoj su ljudi trpani protiv svoje volje u autobuse, vozove, vraćani negde, tučeni, maltretirani na bilo koji način. Ako ima kakvo rešenje, dajte da ga nađemo", rekao je on.

Na sednici je jednoglasno usvojena inicijativa da se uputi pismeni poziv novom sazivu Predsedništva Bosne i Hercegovine da se u Bihaću održi sednica Predsedništva na temu migrantske krize u Bihaću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: